brandstorpshembygdsgard.se – Allt om lokala föreningar och hembygdsgårdar

Hyr hembygdsgården när du ska ha fest

När du ska ordna en festligare tillställning är det en bra idé att hyra hembygdsgården om det är möjligt. Det är inte alla som har möjlighet att ha en stor fest hemma. Att då kunna hyra antingen hembygdsgården eller en bra lokal av en förening är perfekt. Det är mycket som ska fixas och planeras inför en större tillställning. När du ska planera mat och dryck kan du hitta bra tips och recept på grapevine.se.

Kombinera ihop en bra festmåltid med tips

Det är inte alltid lätt att veta vilken mat och dryck som passar bäst ihop. Att ens komma på bra festmat och passande dryck är svårt. Men genom att botanisera bland alla artiklar och recept som finns på grapevine.se har du goda chanser att kunna kombinera ihop en riktigt bra festmåltid. Det finns bland annat förslag på hur du kan komponera ihop en bra trerättersmiddag. De allra flesta recept på grapevine.se har dryckestips, vilket är otroligt bra. Det enda du behöver bestämma är vilket recept som tilltalar dig.

Skicka ut inbjudningarna i tid

Fördelen med att hyra hembygdsgården är att det förmodligen ingår möbler och att det finns ett kök där du både kan förbereda och förvara mat och dryck. Du får såklart städa själv efteråt men det kan det vara värt att göra. När du ska ha en fest är det betydelsefullt att skicka ut inbjudningarna till alla gäster i tid. Ju tidigare desto bättre. Risken om du skickar ut den för sent är att många inte kan komma.

Dekorationer gör mycket

Oftast är en hembygdsgård mysig i sig men det kan vara trevligt att dekorera rummet där festen ska äga rum lite extra. Ljus, vimplar och bordsdekorationer gör mycket för stämningen. Om du har ett tema på festen kan du förstärka det genom dekorationerna.

Om hembygdsgårdar