brandstorpshembygdsgard.se – Allt om lokala föreningar och hembygdsgårdar

Fina tapeter till hembygdsgården

Visst, helst skulle ni vilja tapetsera hembygdsgården i handgjorda tapeter som påminner om dess storhetstid, men för de flesta föreningar är det för dyrt. Det finns många fina tapeter som inte kostar skjortan och som passar perfekt i ett äldre hus.

Köp tapeterna online

Det kan vara smart att köpa taperna online på Familjetapeter, så kan alla som bryr sig om hembygdsgården enkelt titta på de olika alternativen hemifrån. Även många nya tapeter går i en gammaldags stil, så gården kommer att få rätt känsla. Tänk både igenom färg och mönster och vilket rum som ska tapetseras. Det bästa är om ni har kvar gammal tapet som ni kan inspireras av. Förutom att det underlättar att välja tapet när ni köper online, så blir det också mycket billigare. Ni hittar taperna på Familjetapeter som har tapeter för både hembygdsgårdar, föreningar och vanliga hem.

Ge rummen rätt karaktär

Det som är så härligt med äldre hus är att de har så mycket mer karaktär och personlighet än nya byggnader. Allt är inte perfekt och det är just imperfektionismen som ger gården dess själ. Därför ska ni köpa tapeter som verkligen passar i vart och ett av rummen. Ta er tid att välja mönster och färgnyans, så att dess historia verkligen kommer fram. Utgå också från de möbler som finns i rummen, särskilt de möbler som finns kvar från hembygdsgårdens storhetstid.

Hembygdsgårdar

Det är både viktigt och roligt att bevara hembygdsgårdar. Utan historia har vi ingen framtid och de påminner oss om hur livet var förr. Gården blir en slags tribut till det hårda liv och den kreativitet som våra förfäder hade. För att ge hembygdsgården mer uppmärksamhet och bättre ekonomi kan det vara smart att finnas på sociala medier. Låt de unga i bygden skapa konton och vara kreativa på nätet, så kommer hembygdsgården finnas kvar i många år.